ژانرهای موسیقی
موسیقی با توجه به معیارهای مختلفی مانند دوره و محل پیدایش، در برگیرنده ژانرهای مختلفی می شود. در حقیقت به دسته های مختلف هنر، ژانر گفته می شود و واژه ژانر، برای زیر مجموعه های موسیقی، ادبیات و فیلم اطلاق می شود.

واژه ژانر در موسیقی، به موارد زیادی از جمله سبک های موسیقی، دستگاه های موسیقی به کار رفته، نحوه استفاده از آلات موسیقی، خاستگاه جغرافیایی آن، راه های انتقال موسیقی و روش های پخش آن اشاره می کند.

هنگامی که دوره زمانی به عنوان دسته بندی ژانرهای موسیقی مورد استفاده قرار می گیرد، مواردی همچون موسیقی قرون وسطی، موسیقی عصر فیلم، موسیقی باروک، موسیقی عصر رنسانس، موسیقی عصر رمانتیک، موسیقی کلاسیک و موسیقی قرن بیستم مورد توجه می باشند.

به طور کلی می توان گفت تفاسیر مختلفی در مورد مفهوم هر کدام از دوره های موسیقی وجود دارد. دایره زنگی در این مقاله ژانرهای مختلف موسیقی را مورد بررسی قرار می دهد و خوانندگان را با ژانرهای موسیقی آشنا می کند.


ژانرهای موسیقی


انواع ژانرهای موسیقی

بهترین تعریفی که برای ژانرهای موسیقی وجود دارد، معمولاً در مراسم جایزه ارائه می شود. مراسمی که برای جایزه گرمی انجام می شود، یک نمونه از ژانرهای موسیقی است.

با وجود این که ژانرهای موسیقی با توجه به معیارهای مختلف طبقه بندی می شود، معیارهای ژانر موسیقی در طول زمان و به طور مداوم آن قدر تکرار می شود، تا معنا و مفهومی پیدا کند. موسیقی پاپ نیز نوعی ژانر موسیقی است که مانند موسیقی سنتی با توجه به دوره زمانی و روش انتقال طبقه بندی شده است.

به عنوان مثال موسیقی آفریقای جنوبی و موسیقی سرخپوستان آمریکایی هر دو از ژانرهای موسیقی هستند و با توجه به فرهنگ و موقعیت جغرافیایی دسته بندی شده اند. موسیقی های نظامی و رقص های گام آهسته و به طور کلی انواع موسیقی که برای رقص نام گذاری شده اند، ژانرهای موسیقی هستند.

ژانرهای موسیقی پرطرفدار

بعضی از ژانرهای موسیقی که امروزه بسیار متداول هستند جاز، هیپ پاپ، راک، رپ، بلوز، ریتم و پاپ می باشند. به طور کلی هر کدام از موسیقی دان ها، سبک و ژانر دلخواه خود را در موسیقی دارند و آن را دنبال می کنند.

بعضی از ژانرهای موسیقی فقط برای مدت کوتاهی با استقبال عمومی روبرو می شوند و ماندگار نیستند ولی بعضی از این ژانرها برای همیشه در تاریخ باقی می ماند. در این مقاله دایره زنگی بعضی از ژانرهای محبوب موسیقی را مورد بررسی قرار می دهد.

موسیقی کلاسیک

این ژانر موسیقی، بسیار غنی و با ارزش بوده و تاثیر وسیعی بر نقاط مختلف دنیا داشته است. به این ترتیب موسیقی کلاسیک را می توان پایه و اساس ژانرهای موسیقی قرن بیستم دانست زیرا همگام با موسیقی سنتی یا فولکور در حال طی کردن مسیر خود می باشد.

تمام سبک های موسیقی خواه ناخواه در فرهنگ جوامع ریشه دارند ولی با این حال باز هم ذیل موسیقی کلاسیک که مادر تمام ژانرهای موسیقی می باشد، قرار دارند.


ژانرهای موسیقی

موسیقی راک

موسیقی راک یکی از محبوب ترین ژانرهای موسیقی است و زیر شاخه های زیادی دارد. موسیقی راک ریشه در آهنگ های اواخر دهه 40 دارد. ساختار راک و صدای آن مبتنی بر گیتار بیس و گیتار الکتریک است.

موسیقی پاپ

در ابتدای همه آهنگ های پاپ مقدمه ایی وجود دارد و در ادامه آهنگ قطعات با نظم خاصی در کنار هم قرار می گیرند. در سال 1960 گروه انگلیسی بیلتز که از بزرگان سبک راک بودند، با ایجاد تغییر در نت ها چالش جدیدی برای سبک پاپ به وجود آوردند.


ژانرهای موسیقی

موسیقی هیپ پاپ

موسیقی هیپ پاپ در اواخر 1970 در سواحل شرقی ایالات متحده به وجود آمد. موسیقی هیپ پاپ به جای استفاده از ملودی های هارمونیک، بر الگوهای آوایی و ریتم آهنگ تاکید داشت. ریشه اصلی این سبک را می توان در سبک دی جی پیدا کرد.

موسیقی بلوز

موسیقی بلوز سبکی آمریکایی- آفریقایی دارد و متعلق به نواحی جنوبی ایالات متحده می باشد. در نیمه اول قرن 20، آمریکایی ها با ترکیب جاز گاسپل و بلوز، سبک جدید به عنوان ریتم اند بلو اختراع کردند.

موسیقی پانک

پانک از سبک های موسیقی است و به سادگی و مردمی بودن معروف است. ریشه موسیقی پانک را می توان در پروتو پانک و گاراژ راک در سال 1960 پیدا کرد.

موسیقی کانتری

این موسیقی یکی از سبک های پرطرفدار موسیقی بوده و دارای یک قرن پشتوانه تاریخی است. منشا اصلی این ژانر موسیقی مربوط به منطقه آپالاچیای شرق ایالت متحده و نواحی جنوبی آمریکا بوده و در آن زمان زیر سلطه موسیقی انگلیسی و فولکور ایرلندی بوده است. اولین خودنمایی بزرگ ژانر کانتری در اوایل دهه 90 و در سازهایی مانند کمانچه، بانجو، گیتار و سایر سازهای زهی نمایان شد.

موسیقی R&B

موسیقی R&B که اختصار Rhythm & Blues است، در برگیرنده موسیقی آمریکایی- آفریقایی در اواخر دهه 40 تا دهه 80 می باشد. در اواخر دهه 60 موسیقی R&B برای مدتی ناپدید شد و در این زمان دو ژانر سول و فانک محبوبیت زیادی در جوامع آمریکایی-آفریقایی پیدا کردند.

موسیقی الکترونیک

موسیقی الکترونیک نوعی موسیقی است که ساختار اصلی آن را سازهای الکترونیک تشکیل می دهند. این موسیقی در اغلب مواقع بی کلام اجرا می شود.

موسیقی دنس

این ژانر موسیقی، موسیقی محبوب رقص در دهه 70 میلادی بود. این موسیقی مخصوص رقص در دیسکوها بود و برای ساخت آن معمولاً از ضربه های باس استفاده می شد. در حقیقت دنس آغازگر ژانرهای جدید موسیقی مانند دیسکو، دنس پاپ و الکترونیک دنس است و هدف اصلی آن ایجاد یک موسیقی شاد برای رقص بود.

موسیقی اکسپریمنتال

این ژانر به عنوان موسیقی تجربی نیز شناخته می شود و آزاد ترین نوع آهنگ در تاریخ موسیقی می باشد. آهنگ های اکسپریمنتال در آمریکای شمالی و در واسط قرن بیستم میلادی ظهور کردند. تولید موسیقی در این ژانر بسیار منعطف می باشد زیرا از هر نوع سازی مانند ساکسیفون، گیتار، ویولونسل و حتی صدای انسان می توان در این سبک موسیقی استفاده کرد.


ژانرهای موسیقی

موسیقی جاز

موسیقی جاز ژانری از موسیقی است که در سال 1900 میلادی از نیواورلئان نشات گرفته است. این موسیقی تا به امروز سبک ها و شکل های مختلفی را به خود گرفته است.

به طور کلی می توان گفت موسیقی جاز، ریشه در جوامع آمریکایی- آفریقایی در جنوب ایالت متحده دارد. موسیقی جاز تحت تاثیر سایر سبک های موسیقی مانند بلوز، رگتایم و همچنین گروه های تاثیر گذار موسیقی مانند نیواورلئان براس باند بود.

موسیقی هوی متال

ریشه دقیقی برای موسیقی هوی متال وجود ندارد ولی طبق تحقیقات انجام شده این ژانر در اواخر دهه 1960 میلادی گسترش پیدا کرد. صرف نظر از این که چه کسی آغازگر هوی متال بوده است، این ژانر در اوایل 1970 به محبوبیت زیادی دست پیدا کرد و در انگلستان و ایالت متحده، گروه های بزرگی در سبک هوی متال شروع به کار کردند.

جمع بندی

دایره زنگی در این مقاله خوانندگان را تا حدی با ژانرهای مختلف موسیقی آشنا کرد. سایر ژانرهای موسیقی معروف ژانرهای رگه، فانک ،نیو ایج، پاپ راک، ارکستر رئال، رپ، لاتین و آلتر ناتیو می باشند.

به طور کلی می توان گفت موسیقی را می توان در سبک های مختلف طبقه بندی کرد. الگوهایی که برای طبقه بندی سبک های موسیقی مورد استفاده قرار می گیرد، شامل سه گروه موسیقی هنری، پاپ و سنتی می شوند. در حقیقت ماهیت هنری موسیقی به معنی این است که این گونه طبقه بندی ها، قراردادی و بحث انگیز می باشند.


آموزش تصویری آهنگسازی


 

نوشتهٔ پیشین
آموزش ویدیویی دف
نوشتهٔ بعدی
بهترین نرم افزارهای آهنگسازی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست