سن مناسب برای موسیقی کودکان
طبق تحقیقات انجام شده در زمینه موسیقی، سن مناسب برای آموزش موسیقی به کودکان، با توجه به متدهای متعدد آموزشی متفاوت است. ولی با این وجود بیشتر افرادی که در زمینه موسیقی تخصص دارند بر این باورند که بهترین سن برای شروع موسیقی بین 3 تا 6 سالگی است.

در این سن، توانایی ها و قابلیت های ذهنی کودکان در حال رشد و شکل گیری بوده و در نتیجه کودک خیلی سریع همه چیز را یاد می گیرد. در صورتی که کودکان بخواهند یک ساز تخصصی را یاد بگیرند، سنین 6 تا 8 سالگی بهترین سن است زیرا کودکان در این سن بیشترین بازده را از نظر یادگیری موسیقی و نوازندگی دارند. در این مقاله دایره زنگی اطلاعات کاملی در این زمینه در اختیار خوانندگان می گذارد.


سن مناسب برای موسیقی کودکان

سن مناسب برای موسیقی کودکان


فواید آموزش موسیقی به کودکان در سنین کم

یادگیری موسیقی به ویژه در سنین پایین مزیت های زیادی برای کودکان به همراه دارد. به طور کلی کودکانی که در سنین کم آموزش موسیقی را شروع می کنند، در آینده می توانند موفقیت های زیادی به دست آورند. به عنوان مثال این افراد درک بهتری از دروسی مانند فیزیک و ریاضی خواهند داشت.

موسیقی این امکان را به کودکان می هد تا احساسات درونی خود را به راحتی بروز داده و علاوه بر این مهارت های اجتماعی خود را افزایش دهند. در این مقاله با توجه به سن مناسب برای موسیقی کودکان، مزیت های آموزش موسیقی در سن کم مورد بررسی قرار داده می شود.

تاثیر مثبت موسیقی بر یادگیری یک زبان جدید

تحقیقات نشان داده است که یادگیری موسیقی به ویژه در سنین کم، تاثیر مثبتی در یادگیری زبان های جدید دارد. در حقیقت می توان گفت یادگیری زبان و یادگیری موسیقی هر دو یک بخش از مغز را درگیر می کنند.

ذهن کودکانی که دائماً در حال یادگیری و تمرین موسیقی هستند، بعد از مدتی آمادگی لازم برای یادگیری و درک زبان های جدید را پیدا می کند و همانطور که قبلاً اشاره شد، 3 سالگی سن مناسبی برای آموزش موسیقی به کودکان است.


سن مناسب برای موسیقی کودکان

سن مناسب برای موسیقی کودکان


افزایش یافتن فعالیت های مغز

یادگیری موسیقی به ویژه در اوایل دوران کودکی، موجب پیشرفت مغز در مهارت هایی از جمله خواندن شده و علاوه بر این موجب هماهنگی دست و چشم می شود. آموزش موسیقی در سنین کم، موجب فعالیت همزمان بدن و ذهن کودکان شده و به این ترتیب بخش های بیشتری از مغز کودک فعال می شود.

آموزش موسیقی در سنین پایین همچنین تاثیر مثبت در رشد اجتماعی کودکان دارد. تحقیقات نشان داده کودکانی که در سنین پایین تر شروع به یادگیری موسیقی می کنند، در آینده موفقیت های اجتماعی بیشتری به دست می آورند.

تاثیر موسیقی بر عملکرد بهتر دروس

در سال 2007 تحقیقاتی در زمینه موسیقی در یکی از دانشگاه های آمریکا انجام شد و نشان داد که کودکانی که در سنین کم یادگیری موسیقی را شروع کردند، در درس های زبان و ریاضی تا 30 درصد نمره بهتری در مقایسه با همکلاسی های خود دریافت کردند.

تمرین های مربوط به موسیقی، موجب افزایش تمرکز ذهن کودکان شده و آمادگی ذهنی آنها را برای یادگیری دو برابر می کند.


سن مناسب برای موسیقی کودکان


مراحل آموزش موسیقی به کودکان

یکی از مهمترین نشانه ها برای شروع آموزش موسیقی به کودک، تشخیص این است که کودک برای یادگیری تمرکز کافی داشته باشد. علاوه بر این تشخیص سن مناسب برای آموزش موسیقی به کودکان، به نوع سازی که قرار است کودک آموزش ببیند، ارتباط مستقیمی دارد.

تجربه نشان داده است که بهتر است کودکان آموزش موسیقی را با یادگیری فلوت ریکوردر شروع کنند زیرا کودکان می توانند به راحتی این ساز را در دست گرفته و با آن ارتباط برقرار کنند.

این ساز به کودکان کمک می کند تا کشش نت ها و همچنین ارزش زمانی آنها را به خوبی درک کنند. سن مناسب برای آموزش این ساز به کودکان، 4 سال به بالا است.

بهترین سن برای آموزش انواع ساز به کودکان

آموزش موسیقی با آموزش سازهای مختلف به کودکان تفاوت هایی دارد. به طور کلی اطلاع داشتن از این که چه سنی برای آموزش ساز به کودکان مناسب است، موضوع بسیار مهم و قابل توجهی در آموزش موسیقی به کودکان است.

برای نواختن بعضی سازها از جمله گیتار و ویولون، کودک باید از نظر جسمی آمادگی کامل داشته باشد. سازهای کوبه ایی گزینه مناسبی برای سنین پیش از دبستان هستند و کودکان در این دوره استعداد خوبی برای یادگیری سازهای کوبه ایی دارند.

برای آموزش دادن سازهایی مانند پیانو؛ فلوت و ویولون مناسب ترین سن، 5 تا 7 سالگی است. کودکان در این سن ابتدا با ساز مورد نظر آشنا شده و سپس نحوه در دست گرفتن یا مدل مشستن را یاد می گیرند. در حقیقت توانایی فیزیکی و جسمی کودک برای یادگیری و نواختن سازهای مختلف، اهمیت ویژه ایی دارد.

بهترین سن برای آموزش ساز پیانو به کودکان

آموزش پیانو به کودکان بهتر است زمانی آغاز شود که آنها توانایی ایجاد هماهنگی بین دو دست خود را داشته باشند. به طور معمول کودکان از سن 5 سال به بعد این توانایی را دارند که تمام انگشتان خود را روی کلیدهای پیانو گذاشته و این ساز را بنوازند.

کودکان در این سن می توانند پایه های موسیقی و الفبای موسیقی را به خوبی یاد گرفته و نت ها را به طور کامل درک کنند. یکی از مهمترین مزیت های یادگیری پیانو در سنین پایین این است که نواختن پیانو، کودکان را ملزم به هماهنگ سازی قسمت های مختلف بدن می کند.

یادگیری پیانو در سنین پایین ذهن کودکان را به چالش می کشاند زیرا کودک همزمان با خواندن نت های باید انگشت هایش را نیز حرکت دهد. آموزش پیانو به کودکان نه تنها به آنها آرامش می دهد بلکه موجب افزایش اعتماد به نفس و حس کمالگرایی در آنها خواهد شد.


سن مناسب برای موسیقی کودکان

سن مناسب برای موسیقی کودکان


بهترین سن برای آموزش گیتار به کودکان

گیتار یکی از سازهای مورد علاقه کودکان است و سن مناسب برای یادگیری این ساز معمولاً 6 سالگی است. در حقیقت کودکان برای نواختن ساز گیتار در ابتدا باید از نظر فیزیکی، توانایی کافی داشته باشند. بیشتر کودکانی که قادر به نواختن ساز گیتار هستند، توانایی نواختن گیتار بیس را نیز خواهند داشت.

معمولاً برای آموزش گیتار بیس به کودکان، از سازهایی با سایز کوچک تر که متناسب با اندام کودک است، استفاده می شود. گیتار بیس هایی که برای آموزش به کودکان طراحی و ساخته می شود، در حدود سه چهارم سایز استاندارد این ساز ساخته می شوند تا کودک تسلط کافی به روی ساز داشته باشد.

سن مناسب برای آموزش گیتار بیس به کودکان، معمولاً بین 8 تا 9 سال است زیرا در این سن انگشتان کودک قدرت کافی برای نواختن این ساز را دارد.

جمع بندی

به طور کلی می توان گفت یکی از بهترین روش ها برای آموزش موسیقی به کودکان، ارف است. دوره های ارف برای کودکانی مناسب است که از نظر سنی توانایی یادگیری آموزش های تخصصی را ندارند.

سن مناسب برای آموزش موسیقی ارف به کودکان معمولاً از سنین 2 تا 3 سال است و کودکان می توانند تا سن 5 سالگی، سازهای ابتدایی این دوره را به خوبی آموزش ببینند. دوره ارف شامل ریتم خوانی و نت خوانی و همچنین نواختن سازهای بلز و فلوت ریکوردر است.

دایره زنگی در این مقاله نشان داد که مناسب ترین سن برای شروع کلاس های موسیقی 3 سال به بالا است ولی بهتر است کودکان برای یادگیری یک ساز تخصصی حداقل بالای 5 سال سن داشته باشند.

نوشتهٔ پیشین
سازشناسی تنبور
نوشتهٔ بعدی
خانواده فلوت ریکوردر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست