فواید موسیقی مادر و کودک
بسیاری از روانشناسان کودک بر این باورند که آموزش موسیقی به کودک را باید در دوران حسی- حرکتی آنها شروع کرد. با توجه به نظریه ژان پیاژه این دوره از زمان تولد کودک تا دو سالگی او می باشد ولی بعضی دیگر معتقدند بهترین دوره برای شروع موسیقی، سنین دو تا 7 سالگی است.

ولی به طور کلی باید به این نکته توجه داشت که کودکان زیر 3 سال، توانایی یادگیری تئوری و قواعد موسیقی را ندارند. به این ترتیب در کلاس های موسیقی مادر و کودک که با حضور مادرن تشکیل می شود، هدف اصلی از برگزرای کلاس، آشنایی کودکان با موسیقی و همچنین درک و دریافت حالت های آهنگ می باشد.

طبق تجربیات به دست آمده، کودکانی که در کلاس های موسیقی مادر و کودک شرکت می کنند، در سنین بالاتر، توانایی و درک بیشتری برای یادگیری یک ساز تخصصی خواهند داشت. در این مقاله دایره زنگی علاقه مندان را با فواید مهم کلاس موسیقی مادر و کودک آشنا می کند.


فواید موسیقی مادر و کودک


کلاس موسیقی مادر و کودک چیست؟

با توجه به این که کودکان وابستگی شدیدی به والدین خود به ویژه به مادرشان دارند، کارگاه هایی وجود دارد که کودکان می توانند همراه با مادر خود در آن حضور داشته باشند زیرا حضور مادر در کلاس، به کودک آرامش و حس امنیت القا می کند.

کلاس های موسیقی مادر و کودک با ایجاد فضایی مناسب، کودکان را بدون مواجه شدن با ترس به اجتماع وارد می کند. تحقیقاتی که در این زمینه انجام شده است نشان می دهد کودکانی که در کلاس های موسیقی مادر و کودک شرکت می کنند در مقایسه با سایر کودکان اعتماد به نفس بیشتری دارند.

فواید کلاس موسیقی مادر و کودک

کلاس های موسیقی مادر و کودک از کلاس ها و کارگاه هایی بوده که با اهداف مختلف تشکیل می شود و دارای طرفداران زیادی می باشد. این روزها این کلاس ها بسیار ترویج پیدا کرده زیرا این کلاس مزایای زیادی برای کودکان نوپا به همراه دارد. یکی از مهمترین مزیت این کلاس ها این است

که مادران می توانند با روش های آموزشی و همچنین انتقال مفاهیم و مهارت به کودکان خود آشنا شده و سپس در خارج از ساعات کلاس از این آموزش ها برای کودکان خود استفاده کنند. با توجه به این که این آموزش ها در محیطی شبیه به محیط خانواده انجام می شود، کودک احساس امنیت و آرامش کرده و این حس امنیت در کنار پدر یا مادر موجب می شود فرآیند یادگیری به بهترین صورت انجام شود.

علاوه بر این اگر ضعف یا مشکلی در روابط بین مادر و کودک وجود داشته باشد، با شرکت در کلاس های موسیقی مادر و کودک برطرف می شود.

مهمترین اهداف کلاس موسیقی مادر و کودک

کلاس های موسیقی مادر و کودک، با ایجاد فضای موسیقیایی، رقص، آواز خواندن، بازی کردن و ریتم برای کودکان، اهداف بسیار مهمی را دنبال می کند. یکی از مهمترین اهداف این کلاس ها، بالا بردن تمرکز برای شنیدن موسیقی، به وجود آمدن ارتباط موثر بین مادر و کودک و تقویت ارتباط چشمی مادر و کودک می باشد.

علاوه بر این، در این کلاس ها حواس 5 گانه کودکان به خوبی تقویت می شود. به این صورت که حس شنوایی کودکان با استفاده از موسیقی های مختلف تقویت شده و حس لامسه آنها نیز به خاطر استفاده از سازهای متنوع رشد می کند.

با توجه به این که این کلاس ها به صورت گروهی برگزار می شود، کودکان کارهای مشارکتی و بازی های گروهی را به خوبی یاد گرفته و می توانند به خوبی با دیگران ارتباط برقرار کنند.


فواید موسیقی مادر و کودک


نکات مهم در مورد کلاس موسیقی مادر و کودک

هنگامی که کودکان همراه با پدر و مادر خود در کلاس های موسیقی شرکت می کنند، فرآیند یادگیری آنها افزایش پیدا می کند زیرا کودکان در کنار مادر خود اعتماد به نفس بیشتری دارند.

در کلاس های موسیقی مادر و کودک، هماهنگی زیادی بین بدن و ذهن کودک ایجاد می شود و علاوه بر این کودکان صداها و معنی کلمات را خیلی بهتر یاد می گیرند. به طور کلی می توان گفت، موسیقی برای کودکان نوپا نوعی تجربه یادگیری پویا است.

نحوه برگزاری کلاس های موسیقی مادر و کودک

در کلاس های موسیقی مادر و کودک، مربیان با استفاده از تکنیک های مدرن روانشناسی، نکات مهمی را به کودکان آموزش می دهند. کارگاه های موسیقی مادر و کودک شامل دوره های مختلفی است و مربیان در دوره های مقدماتی، کودکان را برای شرکت در دوره های تخصصی آماده می کنند.

با توجه به این که سه سال اول زندگی کودک، بهترین دوران برای رشد مغز است، این دوره از زندگی کودک برای شرکت در این کلاس ها، از اهمیت خاصی برخوردار می باشد. در این کلاس ها، کودک همراه با بازی آموزش موسیقی می بیند زیرا بازی مهمترین تفریح برای کودک محسوب می شود.

در این دوره مربیان از زبان بازی برای انتقال مفاهیم موسیقی به کودکان استفاده می کنند. حضور پدر و مادر در این کلاس ها این امکان را به آنها می دهد که بازی های مختلفی را یاد بگیرند و بتوانند این بازی ها را در محیط خانه تکرار کنند. تکرار این بازی ها در محیط خانه بر سرعت یادگیری کودک و همچنین ارتباط پدر و مادر با کودک کمک می کند.

انواع فعالیت در کلاس موسیقی مادر و کودک

در کلاس های موسیقی مادر و کودک در زمینه های مختلفی مانند بازی های حرکتی، بازی های ریتمیک و بازی ها آوازی فعالیت می شود. به طور کلی برای درونی سازی نمودن ریتم در کودکانی که در گروه سنی 3 سال قرار دارند، از همه واکنش های طبیعی کودک نسبت به موسیقی مانند دست زدن و روی پا کوبیدن استفاده می شود.

در این کلاس ها برای بالا بردن مهارت های کلامی کودکان، مربیان در کلاس آواز می خوانند و به کودکان بازی های مربوط به آواز را آموزش می دهند. کلاس موسیقی مادر و کودک برای ارتقای مهارت های حرکتی کودکان، از بازی های حرکتی استفاده می کند.

این کلاس ها نه تنها هوش موسیقیایی کودک را تا حد زیادی افزایش می دهد بلکه موجب بالا رفتن مهارت های اجتماعی و مهارت های کلامی آنها نیز می شود.

جمع بندی

در کلاس های موسیقی مادر و کودک، آموزش موسیقی به کودکان با درس های موسیقی و نت شروع نمی شود. موسیقی برای کودکان همراه با بازی معنی پیدا می کند و به طور کلی اصوات، ریتم ها، ملودی ها و همه اصطلاحات مربوط به موسیقی باید به شکل بازی به کودکان آموزش داده شود.

در حقیقت پایه های اصلی آموزش موسیقی به کودکان در اواخر قرن 19 میلادی شکا گرفت و سپس در قرن 20 به اوج خود رسید. کلاس های موسیقی مادر و کودک مزیت های زیادی هم برای والدین و هم برای کودکان دارد.

در این کلاس ها کودک از طریق بازی های شناختی، شناخت بهتری نسبت به خود و دنیای اطرافش پیدا می کند و شوق یادگیری از همان سنین کم در او ایجاد می شود. کلاس موسیقی مادر و کودک در رسیدن به استقلال و جدایی از مادر نیز نقش بسیار مهمی ایفا می کند.

از مهمترین مزیت این کلاس ها برای والدین این است که می توانند با والدین دیگر تعامل داشته باشند و تجربه های مشابه خود را با یکدیگر در میان بگذارند. دایره زنگی در این مقاله خوانندگان را تا حدی با اهمیت کلاس موسیقی مادر و کودک آشنا کرد.


آموزش تصویری بلز ویژه والدین


 

نوشتهٔ پیشین
معنی واژه های مترونم
نوشتهٔ بعدی
دستگاه های موسیقی ایرانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست